FLISRENGJØRING

Profesjonelt renhold har forandret seg fra manuell rengjøring med bøtte og klut til kombinasjon av manuell mopping og maskinelt renhold. Avhengig av underlag og smussbelastning kan det brukes enten tørre, fuktige eller våte rengjøringsmetoder. Fliser tåler alle rengjøringsmetoder like godt. Miljøriktig renhold satser på å bruke minst mulig både vann og kjemi ved daglig rengjøring. God planlegging f.eks. riktig utformet inngangsparti kan bidra til en reduksjon av renholdkostnadene på 10-15 % fordi skitt, vannsøl, strøsand og evt. salt for isfjerning ikke bringes inn på golvet.

Bergersen flis fliser.JPG

PORSELEN OG KERAMISKE FLISER

Fliser av keramikk og porselen er utrolig populære i hjemmet, de skaper en flott estetikk og er veldig enkle å vedlikeholde. Begge materialene er også veldig holdbare og spesielt motstandsdyktige mot flekker og kjemikalier, så de brukes ofte i kommersielle applikasjoner med høy trafikk, inkludert restauranter, flyplasser, skoler, sykehus og kjøpesentre.

 

Mens holdbarhet, allsidighet og rimelig pris har ført til deres popularitet i offentligsektor, krever nye etterbehandlingsteknikker spesiell oppmerksomhet, spesielt når det gjelder den første rengjøringen etter installasjonen. Dårlig innledende rengjøring og påfølgende oppsamling av smuss kan skape vedlikeholdsproblemer.

RÅD FRA EKSPERTEN: FÅ TIPS FOR RENGJØRING AV HJEMMET

1. Først og fremst god innledende vask

Grundig vask betyr at gulv holder seg vakre og beskyttet i lengden. Fila har finjustert en serie spesifikke produkter som fjerner fugemasse, rester av gips, smuss på byggeplassen osv.

2. Ikke bruk alkohol eller ammoniakk.

Alkohol og ammoniakk skader overflater, behandlinger og etterbehandling av voks og endrer deres naturlige skjønnhet. Fila har produkter til alle formål uten alkohol og ammoniakk.

3. Det er bedre å bruke

varmt vann.

Fila-produkter gir optimale rengjøringsresultater. Men de blir uslåelige med tilsetning av litt varmt vann: Når du fortynner vaskemidler, øker effekten deres. Resultatet vil overraske.

4. Ingen damp, takk.

Fila fraråder bruk av dampmaskiner på alle tregulv og på voksgulv. Fila-produkter lar deg rengjøre like raskt, men mye mer tilfredsstillende og uten å skade materialene.

1000007006---fila-cleaner-pro-1l2.jpg

Fliser trenger rengjøringsprodukter som er laget for fliser.

FILA har produkter som fremhever materialenes egenskaper.

Filas løsninger, som anbefales av verdens fremste produsenter av gulv og veggkledninger, er mer enn bare produkter:  Det er en komplett behandling som gradvis forskjønner flatene, samtidig som deres naturlige egenskaper ivaretas.  Fila garanterer effektiv virkning over tid, fra den første rensen etter legging, til vedlikeholdet.

RENGJØRINGSPRODUKTER FRA FILA:

FILACLEANER - Vanlig vedlikehold av alle typer gulv

Egnet for både porselen og keramiske gulvfliser og vil ikke angripe eller skade overflaten. Takket være den nøytrale formel gir FILACLEANER (med forskjellige fortynningsnivåer) et perfekt rent resultat selv på de mest delikate eller behandlede overflatene, som porselenfliser, polert eller børstet marmor, parkett eller knitrende glasskeramiske fliser. Den er også ideell på voksede overflater som sementfliser, terrakotta og naturstein. Med bare ett produkt kan du derfor rengjøre hvilket som helst gulv eller overflate i hjemmet ditt. Produktet, med sin delikate sitronduft, vil fjerne eventuelle merker igjen av skoene og vil etterlate det nyrensede området med en behagelig duft.

Hvordan bruke: enkle råd for bedre rengjøring

1. Fortynn 25 ml produkt i en 5-liters bøtte med varmt vann

2. Skyll kluten eller mopp ut ofte i vaskeoppløsningen og vri den godt ut før du tørker over gulvet

3. Rengjør små deler av gulvet om gangen

4. Bytt vaskeløsning for en ny hver 50 m²

FILACLEANER - Vedlikehold av terrazzo

Terrazzo tåler ikke syre eller base, og vaskemidler skal derfor være pH nøytrale. Vi anbefaler at overflaten sluttvaskes med Flia Cleaner: Fortynn Fila Cleaner 1:30 med vann, og påfør det på overflaten med en myk skurepad. Samle opp restene med kluter eller væskesuger. Skyll med rent vann etterpå.

CLEANER PRO - Vanlig vedlikehold av porselefliser med treeffekt

Ved rengjøring av proselenfliser med treeffekt er det viktig å bruke et nøytralt vaskemiddel som ikke etterlater rester på overflaten. Av denne grunn anbefaler vi å bruke CLEANER PRO, et delikat, men effektivt produkt, ideelt for vanlig vedlikehold av gulv i porselenfliser i treeffekt. Normale rengjøringsmidler inneholder derimot ofte glansadditiver som legger seg på gulvet og over tid danner stygge striper og merker, eller enda verre, gjør overflaten litt klissete og tiltrekker seg dermed skitt enda lettere. CLEANER PRO etterlater ingen rester, krever ikke skylling og kan brukes på alle slags overflater.

Rengjør på to trinn: 

1. Fortynn 25 ml (tre hetter) CLEANER PRO i 5 liter vann

2. Rengjør gulvet.

STOP DIRT - Forebyggende rengjøring av porselefliser med treeffekt

Etter rengjøring av treeffektflisene, anbefaler vi at du beskytter dem med STOP DIRT. Et effektivt produkt som skaper en barriere mot smuss og som derfor gjør daglig vedlikehold lettere.

STOP DIRT skaper ingen overflatefilm, den binder seg kjemisk til materialet uten å endre det opprinnelige utseendet, det forhindrer skitt i å bli sittende fast i flisen.

FILASR95 - Flekkfjerner av porselen og keramisk flis

Overflater som må behandles, har fargede flekker, for eksempel av blekk, kaffe eller tusjer. Du kan bruke FILASR95 til rengjøring av porselen og keramiske fliser, samt stein-, agglomerat- og betongoverflater.

Dette produktet er formulert spesielt for å fjerne fargede organiske flekker.

Fjern flekker på fire trinn:

1. Rist beholderen for å aktivere de beste rengjøringsegenskapene

2. Hell løsningen på området som krever behandling.

3. La stå i ca. 15 minutter.

4. Fjern resten med en fuktig svamp og skyll med vann. Gjenta om nødvendig.

Les mer om FILA rengjøring
Skjermbilde 2021-05-04 kl. 14.54.38.png