UTEFLISER I 2 CM TYKKELSE -

KAN LEGGES UTEN LIM OG FUG

KAMPANJE : FRA 219,- PR.STK

Legg et flytende gulv av fliser utendørs. Fordelene er mange.

Plasser ut føttene - legg på flisene i 2 cm tykkelse og voila !

- Ditt nye utegulv er klart på 1-2-3 !

Et flytende gulv innebærer at flisene ligger over bakken på føtter. Denne typen flislegging kom på markedet for få år siden og er i mange tilfeller et alternativ med mange fordeler ift flislegging utendørs. Med tanke på frost i bakken og utfordringer med lim, fug og fall utendørs i Norge er dette en enkel og trygg løsning.

 

Et flytende gulv består av store granitofliser i størrelse 60x60 og som er hele 2 cm tykke!  Flisene legges på spesielle plastføtter som plasseres i hjørnene av fire fliser.

 

Justere høyden på føttene

 

Det går an å justere høyden på føttene så du får den eksakte høyden du ønsker. Det går til og med an å lage nivåskiller på gulvet, om du for eksempel ønsker ett lite trappetrinn ned fra altandøren. Føttene kommer i ulike høyder samt at de har indviduelle justering i tillegg. Tenk før du bestiller hvor høyt du ønsker at gulvet skal bli. Minimumhøyden er cirka 4 cm (= føtter + flis) og maks høyde er 20 cm.

Plant gulv på hellende underlag

 

Hvis underlaget har helling eller har ulike høyder , kan du enkelt justere dette ved å bruke selvnivellerende plastføtter (opptil 5 mm) eller å plassere nivelleringsbrikker under føttene. Disse brikkene har en viss prosents helning og de går an å stable oppå hverandre om det er stor helnings/skjevhet i underlaget. Det går derfor fint an å få ett helt plant resultat uten at underlaget trenger å avrettes først. Om underlaget skulle endres over tid  og noen fliser f.eks. skulle synke ned noe, så kan man bare løfte opp flisene og justere føttene slik at gulvet blir helt plant igjen.

 

Frostsikker, god drenering og enkel installasjon

 

Ett flytende gulv er frostsikkert og det leder enkelt bort vann ettersom det renner ned i fugene mellom flisene og kan plasseres på hellende underlag. Et flytende gulv kan også skjule ledninger, rør og andre installasjoner under flisene. Installasjonen krever ingen verktøy. 

Slik legger du flytende gulv utendørs

1 ) Kontroler at underlaget du skal legge flisene på er tett og at det har den helning/avrenningsmuligheten som er nødvendig. Underlaget skal være fast, f.eks grus- eller sand som er planert. Eller betong/treterrasse. På treterrasse må du bare huske at det er maks 60 cm mellom dragerne under terrassebordene slik at flisfugene følger disse. Du skal ikke plassere flytende gulv på jord eller plen. Tenk at underlaget bør ha samme forutsetninger som om du skulle ha lagt vanlige steinheller på det.

 

2 ) Mål opp arealet så du vet hvordan flisene skal plasseres. Unngå å dele flisene i for små deler. Ettersom føttene har en diameter på 10-15 centimeter kan ikke flisene være for smale for at føttene skal få plass under. 

 

3) Lag en mal av for eksempel finerplate eller papp i samme størrelse som flisene. Når flisene er 2 centimeter tykke er de tunge å bruke som mal for å sette føttene ut på riktig plass før du starter. 

 

4) Nå skal du plassere ut flisene. Juster høyden ved å benytte en justeringsnøkkel. Er underlaget ujevnt og du ikke benytter selvnivellerende føtter, legg nivelleringsbrikker under føttene for å få det plant. Trykk i medfølgende kryss på føttene og legg flisenes hjørner mot piggene i krysset. Piggene på krysset kan brytes løs slik at du f.eks. kan plassere flisene helt inntil en vegg. Begynn med en rad.

 

5) Fortsett med neste rad og så videre. 

Kampanjefliser

Vi lagerfører fire kampanjemodeller som du nå får til en meget fordelaktig pris. Flisene er 60x60 og det går ca 2,8 fliser per kvm. I tillegg kommer pidestaller hvis man ønsker flytende gulv. Faller ingen av kampanjemodellene i smak har vi en rekke andre spennende modeller fra Villeroy & Boch på bestilling (2-3 ukers leveringstid). Last ned katalogen under for å se vårt store utvalg.

Villeroy & Boch har Vilbostone-overflate på alle sine fliser, som gir ekstremt lett renhold.

Silikonat er brent inn i glasur, og gir en overflate som på en nypolert bil der vann og smuss perler av. Kun på våre V&B-fliser.

LB Terrasse Dark Grey 60x60 : 219,- per flis
Villeroy & Boch Mont Blanc Silver 60x60 : 289,- pr.flis
Villeroy & Boch Mont Blanc Titan 60x60 : 289,- pr.flis
Villeroy & Boch Mont Blanc Carbon 60x60 : 289,- per flis
Show More
Les årets uteflis-brosjyre fra Bergersen Flis
Skjermbilde 2020-04-15 kl. 10.41.25.png
Vi har ett stort utvalg av 2 cm utefliser i vårt bestillingsutvalg fra Villeroy & Boch
Skjermbilde 2020-04-15 kl. 10.44.15.png