top of page

Pass på at du kjøper den kvaliteten du trenger

Det er svært viktig å velge god kvalitet på flisene du kjøper. En hvit veggflis er ikke bare en hvit flis. Den som koster 69,- kroner har kanskje ett vannoppsug som er så høyt at det gir misfarging over tid selv om det ikke er ulovlig å selge slike fliser. Og den totale prisforskjellen på badet ditt er minimal om du koster på deg kvalitetsfliser.

Velg riktig flis

Baderommet er et av de dyreste rommene i huset å bygge eller pusse opp. Fliser og andre materialvalg utgjør ofte bare en brøkdel av totalkostnaden med å pusse opp (Rundt 3,5%). Samtidig er det nettopp valg av fliser og baderomsinnredning som setter uttrykket på badet og som også kan ha tydelig innvirkning på salgsverdi av bolig senere. Gå derfor ikke på akkord med verken design eller kvalitet når det gjelder valg av fliser.

Fliser har forskjellige egenskaper og det er viktig at flisene du velger passer til ditt bruksområde. Flisbutikkens medarbeidere kan informere deg om de enkelte flistypenes bruksområder og begrensninger.

Hvorfor er det prisforskjell på flis ?

Her er noen andre stikkord om kvalitet på flis som er de viktigste for deg som kunde å vite om

før du velger fliser til ditt prosjekt:

Billigfliser har ofte høyt vannoppsug som kan gi misfarging på flisene og soppdannelse på baksiden over tid.

Billigfliser kan ha variasjon i størrelser på flisene som kan bidra til vanskeligere
fliselegging og høyere forbruk av flis. Og bredere fuger.

 Frostsikre fliser som skal brukes i Norge bør ha et vannoppsug på under 0,5%. 

Pass  på at flisene er rettviklet. For enkelte billigpartier av flis er ikke dette oppfylt,  
hvilket gjør flisleggerarbeidet vanskeligere og gir risiko får dårligere sluttresultat.

På en billigflis kan det være spart på glassur på flisen, hvilket gjør at ujevnheter i flisen vil komme tydeligere frem.

En hvit veggflis er ikke bare en hvit veggflis. Den ene som koster under hundrekroner ser her helt lik ut som densom koster 249,- Men den ene har tykkere underlagsglasur og lavere vannoppsug som hindrer mugssopp i å få etablere seg på baksiden av flisene. I tillegg er alle flisene like store, mens billigversjonen, som ikke er ulovlig å selge/bruke, må ha ekstra store fuger på vegg da de varierer noen millimeter i størrelse.

Kvalitet fra innerst til ytterst

Men når du pusser opp badet så skal du ikke bare være opptatt av at flisene skal ha høy kvalitet. Det er like viktig at det som er bak flisene innehar den beste kvaliteten. Slik at sluttresultatet blir perfekt og gir langvarig trygghet mot f.eks. vannskader.

Ved å velge kvalitetsleverandører på lim, membran og fugemasse samt bruke membran-plater fra anerkjente og godkjente produsenter, så reduserer man faren for vannskader på badet betraktelig.

 

- Vi har valgt å samarbeide med leverandører til profesjonelle håndverkere, som de tyske leverandørene Ardex og Wedi på membranplater, for å være sikre på at vi tilbyr like god kvalitet bak flisene som på de produktene du ser.

 

Et proff-produkt som for eksempel Ardex gir også deg som privatkunde et topp sluttprodukt. Ønsker du å gjøre jobben selv er disse proff-produktene noe som gir deg et mye bedre resultat enn typiske varehus-produkter. Det viser seg også at det ikke nødvendigvis blir dyrere. Produktene har ofte lavere forbruk enn lavpris-produktene. Og med hurtig tørketid som du finner på denne type produkter, kan du starte alle prosesser litt tidligere enn på varehus-produkter. Og spart tid er som kjent sparte kroner.

I tillegg kreves det nå (fra 2015) at du dokumenterer at du har brukt kvalitestsikrede produkter som er godkjent i bruk sammen for å ikke få kraftig redusert taksten på din bolig. Våre produkter innehar alle disse godkjenningene.

 

bottom of page